Sempai Angelo Pavoncelli voorzitter JKA-Vlaanderen

Op zaterdag 20 maart werd onze sempai Angelo verkozen tot voorzitter JKA Vlaanderen. Een hele eer voor de club. Angelo kreeg de meeste stemmen van alle leden binnen het bestuursorgaan. Zijn mandaat als voorzitter loopt een jaar. Daarnaast werd hij ook ondervoorzitter van BAKF en bestuurder bij VKF en BKF. Voor wie nu al niet meer kan volgen, een woordje uitleg.

J:
JKA Vlaanderen verdedigt de belangen van het JKA karate, de stijl die Taisho Lede beoefent. BAKF is het Belgische niveau van JKA. Er is ook een JKA Francophone. VKF en BKF vertegenwoordigen alle karateclubs en -stijlen in respectievelijk Vlaanderen en België.
Het doel van JKA Vlaanderen is het ontwikkelen en promoten van het JKA karate in Vlaanderen en het ontwikkelen en bestendigen van het niveau van de zwarte gordels van de Vlaamse JKA leden. Een hele boterham. Welke hap zal de voorzitter daar dan uit nemen?

S. Angelo:
“Ik zie mezelf als coach binnen het bestuursorgaan die zal meehelpen om die doelstellingen te realiseren. Ik ben nog niet zo lang gestart. Het is een rol waarin ik nog zal moeten groeien en een beetje mijn weg vinden. Verder wil ik bijdragen tot een goed werkend VKF. Ik zie mijn rol daar eerder als een facilitator. JKA Vlaanderen is vragende partij voor een sterke karate-organisatie in Vlaanderen die alle karateka’s kan verenigen. ”

J:
Wat na corona?

S. Angelo:
“De eerste grote uitdaging binnen mijn voorzitterschap zal zijn: wat na corona? Hoeveel leden zullen er de weg terugvinden naar de club? De clubs zullen inspanningen moeten doen om hun bestaande leden weer te activeren. Veel mensen hebben ondertussen andere hobby’s of gewoontes aangenomen. Krijgen we die terug in een karate gi? En dan heb ik het niet alleen over de extra coronakilo’s. Eens we daar zicht op krijgen, start voor mij de tweede fase, namelijk nieuwe mensen aantrekken om onze JKA clubs groter te maken. Daarvoor zal de werkgroep communicatie binnen JKA een actieplan ontwikkelen. Dit zal nog voor de opstart na zomer aan de clubs worden gecommuniceerd.”

J:
Hoeveel vraagt het voorzitterschap van je tijd?

S. Angelo:
“Het varieert een beetje. Maar reken toch al snel een dag in de week met meetings, voorbereidingen, telefoontjes en mail van bestuursleden en clubverantwoordelijken, … In een opstartfase is dat altijd wat meer omdat tijd moet geïnvesteerd worden in het leggen van contacten en nieuwe accenten. Ik wil met het huidige team een dynamische ploeg creëren en daar wil ik vanaf het begin aan bouwen.”

J:
Hoe zijn ze bij jou terecht gekomen?

S. Angelo:
“Ik denk dat ze vertrouwen hadden in het werk dat ik de voorbije 3 jaar heb gedaan als bestuurslid. En neem daar zeker ook mijn 35 jarenlange ervaring binnen de karatewereld ook maar bij.”

Als we even in het karateverleden van sempai Angelo duiken zien we inderdaad al meer dan 35 jaar op de teller staan, waarvan 20 jaar bij Taisho Lede. Hij is sinds 2012 scheidsrechter en sinds 2002 trainer bij Taisho. Voor de leden die sempai Angelo niet gekend hebben tijdens zijn competitieloopbaan, een kort overzicht: lid van de nationale ploeg, verschillende keren Vlaams kampioen kata, universitair kampioen kata en kumite ploeg en verschillende ereplaatsen op nationale JKA en BAKF tornooien. Je zal uitgeslapen moeten zijn om hem te kunnen vloeren.

Het voorzitterschap van JKA Vlaanderen is een mooie uitdaging. We zijn er zeker van dat sempai Angelo met zijn rustige en doordachte aanpak en excellent gevoel voor timing er een boeiend jaar van zal maken. We kijken er al naar uit.

Veel succes sempai!