Gianni Schotte 3de dan JKA!

Vandaag (zaterdag 7 augustus) legt Gianni met succes examen af voor 3de dan JKA.
Sporza Taisho was er als de kippen bij voor een diepte-interview.

Hoe lang was je al 2de dan?
Ik was 2de dan sinds 12 december 2015.

Hoe verliepen de voorbereidingen? Heb je alleen moeten trainen of had je iemand met wie je samen kon trainen? Niet ideaal gezien corona waarschijnlijk.
Voorbereidingen verliepen inderdaad niet ideaal omwille van Corona. Het examen is 2 keer uitgesteld geweest waardoor je telkens opnieuw naar een nieuwe datum moest toewerken en proberen in top conditie te staan. Ook met de nieuwe datum middenin de zomervakantie was het moeilijker om trainingslocaties te vinden aangezien meeste sportcentra sluiten in juli. Gelukkig had de sensei mij uitgenodigd bij hem thuis en hebben we zo samen toch het programma kunnen overlopen en ervoor gezorgd dat ik klaar was voor het examen.

Wat vind je van het programma?
Het programma is relatief kort vergeleken met voorgaande programma’s. Er wordt vooral de nadruk gelegd op combinaties en beentechnieken wat het iets moeilijker maakt.

Waren er nog voorbereidende trainingen in Genk of Braine?
Er waren nog 2 voorbereidende trainingen gepland in Braine. De eerste waar de focus op kata lag, kon ik jammer genoeg niet bijwonen. Tijdens de tweede training waar op kihon werd getraind, kon ik wel aanwezig zijn en heb zo de kans gekregen om het programma nog eens te oefenen onder leiding van sensei Gneo.

Hoe voel je je.? Gerust, stress, benieuwd
Voor het examen heb ik altijd wel een beetje stress omdat iedereen verwacht dat je op je best presteert en geen steken laat vallen. Nu ik geslaagd ben, valt er toch een druk van mijn schouders .

Wat nu? Wat zijn je nieuwe doelen ?
Mijn doel is om verder te werken met de Taisho jeugd en zorgen dat hun niveau naar omhoog gaat. Ook diegenen die interesse hebben in competitie wil ik helpen en zorgen dat ze hun mannetje/vrouwtje kunnen staan op de wedstrijden. Persoonlijk ben ik verder ook scheidsrechter geworden op de JKA wedstrijden en zou daar ook verder in willen groeien.

Ga je door naar 4de of 5de?
Persoonlijk ben ik daar niet echt mee bezig. Ik vind het belangrijker om een goed niveau te halen en te behouden. Uiteraard als de kans zich voordoet om door te groeien naar 4de en 5de dan, ga ik deze zeker nemen.

Wat is je sterkste discipline: kata, kihon of kumite?
Omwille van Corona en het contactverbod is het ondertussen al jammer genoeg 1,5 jaar geleden dat ik nog Kumite beoefend heb. Dus op dit moment zou ik zeggen dat ik in het kihon en kata sterker gegroeid ben.

Proficiat Gianni!